donderdag 4 januari 2007

een regenachtige, maar aangename dag

Ik, Chimay ofwel Ikzelf, voel me vandaag weer wat beter. De loopsheid is bijna over en ik begin weer te zorgen voor mijn vrouw. Zolang de hormonen nog door mijn lichaam razen, ben ik niet zo'n goede Psychische HulpHond...

Wat is eigenlijk een PHH?
Goede vraag, maar niet zo makkelijk te beantwoorden.
Bij ons thuis is het een lange traditie, doorgegeven van hond op hond, maar de vrouw wist niet dat er nog meer honden op de wereld waren die het zelfde werk doen voor hun mensen. Via het internet vond ze anderen en realiseerde zich dat wij dat ook doen. Nou... eigenlijk doe Ikzelf het werk nu en moet Gladdich het nog leren

Net zoals de anderen vóór mij, probeer Ikzelf de vrouw te waarschuwen als ze teveel gestressd raakt of bijna een paniek aanval krijgt. Dat werkt niet altijd en soms is alles te veel voor haar en valt ze flauw... Wij zitten dan bij haar, letten op haar en soms likken we haar tot ze weer terug is.
We gaan met haar naar buiten, want zonder ons zou ze het huis niet uitkomen. Ze heeft psychische ziektes, waaronder ernsige agorafobie (straatvrees).

Maar terug naar vandaag, we hebben heerlijk rustig gewandeld vanochtend, Ikzelf kon gelukkig weer los lopen en Gladdich rende vrolijk met ons mee. Hij is soms erg vervelend (vooral die gemene scherpe puppie tandjes van hem!), maar de vrouw en Ikzelf denken dat hij ook een goede PHH wordt als hij groot is.

Vanmiddag zijn we met de hele roedel naar het Zuigerplasbos geweest, de baas ging ook mee! Ikzelf vind het altijd zó fijn als de baas mee wandelt, dan zorgt hij voor de vrouw en kunnen wij zorgenloos rond rennen en overal snuffelen, zonder op de vrouw te hoeven letten.

Nu zijn we weer thuis, Ikzelf ben ingestort op de bank en Gladdich op het hondenkussen, twee heel tevreden slapende Chow Chows.

8 opmerkingen:

Sietske in Beiroet zei

HA die Frank, ja, ik wil wel wetenswaardigheden over julie lezen. Heel de wereld is aan het bloggen!

Sietske in Beiroet zei

Gefeliciteerd met Gladdich overig. Dat doet wat duits aan. Da's wel goed voor een psychische hulphond. Nietze was ok een Duitser. Of een oostenrijker? En hoe heet die andere ook al weer? Kan even niet op de naam komen.

Anita zei

Gladdich komt van Bruichladdich, een Islay malt whisky, heeft een blauw etiket, vandaar.
Je bedoelt Sigmund Freud? Die had overigens ook Chow Chows.

Jolanda zei

Hey Anita,

Wat heerlijk om dit alles te lezen, ik herken ook eenheleboel dingen, die ik eigenlijk niet verwacht had ;)
Ga lekker door met schrijven, het leest heerlijk weg!

Knuffel aan Chimay en Gladdich!

Jolan

Anita zei

dank je Jolanda
knuffels gegeven ;-)

Sietske zei

Jaja, Freud, die was het. Nou ja, Iers, dat kan inderdaad ook. Gealic, denk ik dan. Ach, whiskey helpt ook wel eens met psychische zaken.

Sietske zei

Beus, dit is een blog die ik wel eens lees, de dame heeft een hondenpension in Zuid-Frankrijk. Niks voor jullie? In lelystad dan.
http://life-with-dogs.blogspot.com/

Anita zei

Sietske, Schots om precies te zijn LOL Een favoriet van Frank.
Aardige link, dank je, ben bang dat noch onze honden noch ons huis geschikt zijn voor veel hondenvisite...