zondag 8 november 2009

Show Bleiswijk

Gisteren zijn we met Endo en Eoos naar de show in Bleiswijk geweest.
Chimay was ook mee, maar niet ingeschreven, meer voor de gezelligheid en een hele dag alleen thuis is ook geen optie.

De wekker ging al om 5.30, wat is dat vroeg! Zeker als je de avond ervoor een bijeenkomst van de Chow Chow club hebt bijgewoond. Wat overigens een leerzame avond met professor Meutstege over het knie-onderzoek was.

Om 6.30 de deur uit met Chimay en Eoos, om 8 uur Endo en Guido opgepikt in Gouda.
In Bleiswijk was het al erg druk en toen we uiteindelijk de auto konden parkeren was het nog een flink stuk lopen naar de ingang. We waren erg blij met het steekwagentje, dat we op advies van Ilone gekocht hadden :-)

Er keurde een Australische keurmeester: mevrouw G. Cook, die vandaag de Best in Show mag keuren. Ook het langhaar zusje van Endo en Eoos, Chinka (Xin-Feng's Embla) was ingeschreven voor deze show, zodat er drie Xin-Feng pups in de ring kwamen.
Endo was als eerste aan de beurt en deed het keurig samen met Frank.
Daarna waren gelijk de twee zusjes aan de beurt. Eoos had er eigenlijk geen zin in en liep niet goed in de ring. Het betasten vond ze ook niet geweldig, maar ze stond het (gelukig) wel toe. Eoos werd eerste en toen moest ik ook even de ring in met Endo omdat broer en zus tegen elkaar stonden voor Beste Pup. De keurmeester was er enthousiast over Endo, dus hij won.
Tegen Frank zei ze dat Eoos nog wel wat ringtraining kon gebruiken, waarop Frank vertelde dat hij met Endo helemaal niet getraind had en we met Eoos al een paar maanden bezig waren ;-)

Hier de keurverslagen van Endo en Eoos:

415 Xin-Feng's Endo
An extremely promising young male very typical for the breed. Very good head and expression. Well set ears, lovely eye, good pigmentation. Excellent rear, correct stilted gait. Good coat.
1 very promising, beste pup

419 Xin-Feng's Eoos
Bitch of very good type, size and balanced. Lovely head and expression. Excellent coat texture. Good overall construction. Very good bone and feet. Excellent rear.
1 very promising

Omdat Endo beste pup was, mocht hij aan het eind van de dag naar de ere-ring om voor de Beste Pup van de dag gekeurd te worden. Endo deed heel erg zijn best in de grote ring, maar helaas had de keurmeester andere voorkeuren.

Al met al een zeer geslaagd debuut voor onze twee jongsten!
De volgende show waar we heen willen gaan is in december in Wijchen.

4 opmerkingen:

Ilone zei

Van harte gefelicteerd met de behalde resultaten.
En trots op jullie zelf mogen jullie ook zijn, want het is toch niet niks zo'n hele dag in die drukte. (je weet wel wat ik bedoel)
Leuk dat jullie ook naar Wijchen gaan, ik ook met onze Moes en Baruda. Als het een beetje meezit kan Moes daar Ned. Kampioen worden.

monique zei

Hoi Anita ! :)

Leuk om je eens in het echt te ontmoeten! :)

Ik heb ook nog een aantal foto's kunnen maken (helaas geen topkwaliteit..) Ik zal aan Ilone het emailadres van jullie vragen, kan ik ze sturen!

Groetjes, Monique

Anita zei

dank je Ilone
Gelukkig was het niet al te vol in Bleiswijk. Ik weet nog dat we jaaaaren terug, ik denk dat het 1998 of 1999 was. eens met Pandora naar Leeuwarden geweest zijn. Het was daar zo ontzettend druk en vol!

Leuk, dan zien we elkaar weer in Wijchen.

Wat leuk Monique dat je hier ook een berichtje achter laat! Ik vond het ook erg leuk om jou eens in het echt te zien.
Jouw foto's waren vast beter dan de mijne ;-) Volgende keer zal ik toch maar weer mijn eigen (grote) camera meenemen.

Anoniem zei

Ja, waarschijnlijk dus het is