vrijdag 6 maart 2009

Ronald

Vandaag kregen we het verbijsterende nieuws dat onze vriend Ronald overleden is.
De rouwkaart sprak van een noodlottig ongeval op 21 februari...

Ik leerde Ronald kennen in december 1982, toen hij ook in "de Wending" aan de Oostmaaslaan, toen in gebruik als tijdelijk studentenhuis, kwam wonen.
Toen Frank bij mij kwam wonen, werd ook hij onderdeel van de vriendschap.
Onze honden waren allemaal dol op Ronald. In de Adamshofstraat, waar hij ging wonen toen "de Wending" werd gesloopt, heeft Youri vaak bij hem gelogeerd. Later werd de Aegidiusstraat een vaste stop na een bezoek aan de dierenarts, die daar vlak in de buurt zat. Hij stond altijd klaar als we hem nodig hadden. In 1995 hadden we zelf geen auto meer, maar toen we naar Duitsland wilden om een Chow Chow pup te gaan bekekijken, konden we Ronalds auto lenen. Mijn eerste schreden op internet waren met de laptop van Ronald, die hij aan me uitleende.
Ook toen hij uit Rotterdam weg ging, bleef zijn huis een aangename plek om even bij te komen, zij het wat minder vaak als in Rotterdam.

De foto is vandaag precies 4 jaar geleden genomen, ik had net mijn nieuwe camera en was het één en ander aan het uitproberen.

Afgelopen kerst was hij nog hier, voor de tweede keer brachten we 2e kerstdag met z'n drieën door en we hoopten een mooie traditie gestart te hebben. Helaas het mocht niet zo zijn. We kunnen het nog niet bevatten. 45 jaar is veel te jong...

Rust zacht Ronald

Geen opmerkingen: