vrijdag 27 april 2007

boeken

Voor de verhuizing van Rotterdam naar Lelystad hadden we een groot deel van onze boekenverzameling weggedaan, omdat we hier simpelweg niet de ruimte hebben om zo veel boeken kwijt te kunnen.
In de computer staan alle boeken, maar die lijsten waren nog steeds niet bijgewerkt. In september 2006 waren Frank en ik er aan begonnen, een uitdraai van schrijver en titel gemaakt en dan aankruisen wat er nog aanwezig is. Deze maand het project eindelijk afgerond: van de 3450 boeken zijn er nog 1818 over.

De grootste klap was in de kinderboeken, waar ik bijna alle prentenboeken en informatieve boeken weggedaan heb en een aantal Vlag en Wimpel bekroningen, van 1266 boeken naar 613. En ik ben opgelucht, ik heb maar één boek waar ik een beetje spijt van heb dat ik die weggedaan heb en misschien vind ik die wel weer een keer op www.boekwinkeltjes.nl.

De boeken bekroond met een Gouden of Zilveren Griffel, Gouden of Zilveren Zoen, Nienke van Hichtum-prijs, Gouden Uil en Woutertje Pieterse-prijs zijn gebleven en wil ik ook compleet houden (Zilveren Griffels na 2000 twijfel ik nog over).

Gisteren zag ik op Teletekst pagina 425 dat er een film in première ging "Bridge to Terabithia", dat gaf aanleiding om het boek van Katherine Paterson "Een brug naar Terabithia" (Zilveren Griffel 1983) te lezen.
Een mooi boek dat ik in één ruk uitlas, over Jess die de hele zomer oefent met hardlopen om in het volgende schooljaar de best te zijn op het schoolplein. Zijn nieuwe buurmeisje Leslie loopt echter nòg harder. Ondanks dit slechte begin worden ze vrienden en spelen samen in het door hum verzonnen koninkrijk Terabithia in het bos.

1 opmerking:

Richard zei

Ja, Een brug naar Terabithia wil ik ook nog gaan (her)lezen. Volgens mij moet het nog ergens in mijn boekenkast staan.