donderdag 6 september 2012

Venray en Mönchengladbach

Na de lange dag op de Floriade deden we woensdag (5 september) wat rustiger aan.
Met de auto een tochtje langs de Maas gemaakt, even door het plaatsje Wellerlooi gereden, waar Frank en Chimay in januari een weekje in chaletpark "de Looi" verbleven. Een wandeling gemaakt en Chimay herkende waar ze was, oooh hier ben ik eerder geweest, we zijn dus op vakantie!
Daarna door naar Venray om wat boodschappen te doen. In het gezellige centum wat gewinkeld en even heerlijk op een terras gezeten om wat te eten. Op het terras hadden we een leuk uitzicht op een aantal fonteinen, waar deze jongetjes speelden.

Naast het tankstation was een hele grote dierenwinkel, ik kon het niet laten om even naar binnen te gaan en zag daar een aantal hondenbuggy's... dat is best wel handig voor Ari, op de Floriade had ik hem veel gedragen en dat was niet goed bevallen. Met zo'n buggy kan ik ook wat langere wandelingen maken en Ari meenemen. Ik wilde net Frank gaan halen toen hij al binnen kwam. Even overlegd, een paar modellen vergeleken en toen Ari er bij gehaald. Die vond het ook wel wat, dus we verlieten de winkel mèt buggy ;-)


De buggy kwam de volgende dag al van pas, toen we een flinke wandeling in een park in Mönchengladbach maakten...

Ari vond het heerlijk in de buggy, alhoewel hij natuurlijk ook veel zelf gelopen heeft.
Het park heet "Bunter Garten" en dat is het ook.
Frank kan even uitrusten op een bankje, terwijl ik nog wat foto's maak.

Aan de rand van het park staat de Kaiser Friedrich-halle, met aan de achterkant een restaurant.

Het was inmiddels vijf uur en we waren wel aan eten toe en Frank wilde om zeven uur bij het hockeystadion zijn waar het concert van Leonard Cohen werd gehouden, de reden van ons bezoek aan Mönchengladbach, want Frank had een kaartje voor dat concert.
In overleg was het mogelijk om in redelijk korte tijd een drie gangen menu te verorberen. Het eten was erg goed en het was eigenlijk jammer dat we er niet meer tijd voor uit konden trekken.

Terug naar de auto en Frank bij het stadion afgezet, waar hij een prachtig concert gezien heeft. Ik ging niet mee omdat ik zulke grote mensenmassa's niet aan kan, ik was graag mee gegaan, want ik vind Leonard Cohen ook geweldig, maar helaas, sommige dingen kan ik nu eenmaal niet...

Beelden van het concert van Leonard Cohen in Mönchengladbach
En nog meer video's van de tour van Leonard Cohen (Gent)

Toen ik Frank op ging halen hoorde ik nog wat flarden van de laatste nummers, kreeg ik er ook nog een beetje van mee :-)

6 opmerkingen:

Ilone zei

Geweldig mooi daar allemaal.
Jullie zullen zeker genoten hebben van alles. Handig hoor zo'n buggy. Leek me vroeger niets maar als ik nu zie hoe vaak ik een karretje met de pups gebruik, denk ik wel eens dat had ik jaren eerder moeten hebben.

Anita zei

Ja Ilone, er zijn veel mooie plekken om eens een dagje door te brengen ;-)
Ik dacht precies het zelfde over een buggy, maar ben blij dat we 'm gekocht hebben, Ari eventjes dragen is geen probleem (hij is nu 8 kilo), maar als het wat langer is, is de buggy toch wel erg fijn!
Ik kan me voorstellen dat het met pups ook reuze handig is.

Jolanda zei

Hai

Leuk weer jullie blog telezen. Ik heb een paar maanden geleden ook een buggy gekocht voor naar oostenrijk en het was perfect.
Vooral voor de puppen was dat handig. Sacha is 2 weken geleden met speod geopereerd want ze was er ziek en bleek een ontstoken baarmoeder te hebben die er ook nog eens gek uitzag want hij bestond uit 2 delen. Er zat namelijk een vlies tussen. Volgens de dierenarts waren we maar net optijd erbij. Het gaat nu gelukkig weer goed met ons meisje.We moeten maar snel een keer wat afspreken. groetjes Jolanda

Anita zei

Hoi Jolanda

Fijn om weer eens een berichtje van jou te zien :-)

Mooi dat jullie ook zo'n plezier van een buggy hebben, met pups is het helmaal handig, alhoewel één pup nog wel te dragen is ;-)

Ach die arme Sacha, gelukkig dat jullie er nog op tijd bij waren! Geef haar maar een knuffel namens ons. Nog even over die baarmoeder: bij honden bestaat die uit twee delen, twee baarmoederhoornen. Of waren die twee met elkaar vergroeid?

Jolanda zei

Hai Anita

De baarmoeder was inderdaad helemaal vergroeid en 2 keer zo groot. We hebben nu een hele andere hond, ze is de hele dag vrolijk en wil mee wandelen wat ze voor die tijd echt niet leuk vond. Ze is ook niet meer zo knorrig maar waarschijnlijk heeft ze al heel lang last gehad van haar baarmoeder. Im wou dat honden konden praten :)
Hoe is het verder bij jullie?
Morgen hebben we show in maastricht met catootje.
Volgende week ga ik met Sammy naar een show voor rasloze honden in Apeldoorn ben benieuwd hoe hij het doet. Hij is zo mooi geworden met veel vacht.
Groetjes aan je man en een knuffel aan de hondjes.

Anita zei

hoi Jolanda

Wat fijn dat Sacha zich nu zo veel beter voelt! Misschien wil ze nu wel een keer met haar broer spelen ;-)

Hier is het nu langzamerhand wat rustiger aan het worden, komende vrijdag is de overdracht van het appartement van Franks overleden vader, dan zijn we daar ook vanaf.
Afgelopen vrijdag ben ik nog een keer naar de Floriade geweest, ik ben nu bezig om de foto's te sorteren en ga ze daarna op het weblog zetten.

Ik hoop dat het met Catootje goed gegaan is in Maastricht en ben ook benieuwd wat Sammy gaat doen.

Groetjes aan Marco & ik mail nog wel om binnenkort een afspraak te maken.