vrijdag 21 januari 2011

Zuster Eoos

Op de één of andere manier vinden onze honden altijd wel een nuttige taak bij ons in huis.
Sinds een half jaar heeft Eoos haar niche gevonden: zij bewaakt onze gezondheid en wordt nu ook wel "Zuster Eoos" genoemd. Ze maakt Frank wakker als hij last heeft van zijn hartritme stoornis (supraventriculaire tachycardie). Daar kan hij zelf wel iets aan doen, maar vaak merkt hij niet dat zijn hart "dubbel" slaat. Meestal begint het als hij slaapt en komt hij er pas in de loop van de dag achter dat zijn hart de oorzaak is van zijn extreme vermoeidheid.
Zo ook eergisternacht, door de stress van de afgelopen dagen gebeurde het weer en Eoos maakte Frank wakker om hem te waarschuwen. Dat had ze al een paar keer eerder gedaan, maar we twijfelden nog een beetje of het misschien toeval was geweest. Nu weten we zeker dat Zuster Eoos in de nacht over Frank waakt.

Eoos heeft mij ook al een paar keer 's nachts wakker gemaakt, maar we weten nog niet waarom ze dat doet... Misschien komen we daar nog eens achter, het zou te maken kunnen hebben met mijn schildklierprobleem, dan komen we er waarschijnlijk niet meer achter.

Geen opmerkingen: