donderdag 20 januari 2011

menselijke medische perikelen

We hebben een drukke week gehad en nog wat te gaan de komende weken.

Ik was al lange tijd erg vermoeid en werd steeds langzamer met alles, zeg maar slakkegang... Eerst dachten we dat ik weer last had van depressie, maar het verhogen van de dosis Efexor had geen resultaat.

Dus.. vorige week maandag toch maar een afspraak bij de huisarts gemaakt (had ik al gezegd dat ik het niet zo op dokters heb?), de volgende dag terug naar de huisartsenpost om bloed af te nemen (had ik als gezegd dat ik niet van naalden hou?) en de bloedtest gaf aan dat mijn schildklier, vermoedelijk al langere tijd, niet genoeg T4 (thyroxine, schildklierhormoon) aanmaakt. Gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis (had ik al laten weten dat ik een hekel aan ziekenhuizen heb?). De hele middag daar gezeten, weer bloed afgenomen en veel vragen van de coassisitent van Interne geneeskunde beantwoord. Ook werd er een hartfilmpje gemaakt, dat blijkbaar ook niet helemaal goed was, maar helaas kreeg ik een paniekaanval voordat de de cardioloog had laten weten dat ik weg mocht. Dan maar weg zonder toestemming.

Morgen moet ik weer naar het ziekenhuis voor een echo van mijn hart. Dan op 1 februari naar de cardioloog, 4 februari weer bloed afnemen en de 11e naar de internist.

Inmiddels slik in Thyrax, synthetisch schildklierhormoon, en voel me af en aan goed en vreselijk beroerd, soms wisselt het om de paar minuten. De concentratie is ook niet geweldig, dit blogje is al 5 keer aangepast om het leesbaar te maken ;-)

meer informatie over schildklieraandoeningen schildklierstichting Nederland; de verschijnselen van hypothyreoidie komen gedeeltelijk overeen met depressie overzicht verschijnselen op Wikipedia

2 opmerkingen:

Ilone zei

Het is allemaal weer wat. Weer een druk schema wat het ziekenhuis betreft. Hoop dat je je gauw weer beter voelt.

Anita zei

Dat hoop ik ook Ilone!
In elk geval is vandaag de echo van mijn hart goed gegaan.