vrijdag 26 november 2010

vakantie 2010 - deel 3

vrijdag 19 november 2010
De ochtendwandeling met de dames (apart) verliep rustig, die met Ari helaas niet. Op de terugweg liet ik de rollijn uit mijn handen vallen, Ari schrok daarvan en rende terug, de rollijn denderde mee, waardoor hij nog banger werd. Hij rende zó de weg over bij de rotonde. Hij ging vlak achter een grote vrachtwagen langs en net vóór een, gelukkig afremmende, auto... Dat was bijna het einde van Ari.
Bij het grasveldje vloog hij naar boven de heuvel op, waar eindelijk de rollijn aan een tak vast raakte en ik hem kon pakken...
Zucht van opluchting... ik stond te trillen op mijn benen.

In de middag naar het strand gegaan met het hele stel, om even uit te waaien na de schrik van vanochtend.Ari waait uitDe Chow Chow dames ontdekken het zoete water, een riviertje dat hier eindigtChimay en Eoos in de rivierEoos in de rivierEoos in de rivierEoos op het strandEoos op het stranden Ari nog een keerAri op het strandAri en ChimayAri en Chimay op het strandTwee mooie plaatjes van de Middellandse Zee:
Middellandse zeeMiddellandse zee

Terug in de auto nog wat drinken voor we verder gaanEoos en Ari in de auto
Verder gereden naar Gassin, dat boven op de heuvel ligt, vanuit het appartement zien we het liggen. Hier een foto van La Croix-Valmer vanuit Gassinuitzicht vanuit Gassin naar La Croix-ValmerGassin is een oud en prachtig gerestaureerd plaatsje, de kerktoren (12e eeuw)kerktorenDe bougainvillea staat hier nog in bloei!bougainvilleaFrank en Ari in GassinFrank en AriAlle foto's van deze dag zijn te zien in het Picasa webalbum.

zaterdag 20 november
Een beetje bijgekomen van de schrik gisteren... en begonnen met schoonmaken, morgen gaan we alweer terug! Frank heeft de honden uitgelaten, kon ik lekker doorwerken. Het weer was vandaag vreselijk: regen en veel wind, stortbuien, onweer. Zo erg dat we om tien uur maar naar bed zijn gegaan zonder de honden uit te laten. Rond half een was het even droog en maakten de dames Frank wakker om uitgelaten te worden.

zondag 21 november
Auto ingeladen, nog wat schoongemaakt en op weg, vandaag rijden naar Luxemburg. Het Campanille hotel ligt in de buurt van het vliegveld. Handig om te weten als de grote weg, die we moeten hebben, afgesloten is.

maandag 22 november
We besluiten niet via Brussel en Antwerpen (zoals op de heenweg), maar via Luik en Maastricht te rijden. Bij Eindhoven zagen we een grappig waarschuwingsbordje staan: situatie gewijzigd, zet uw navigatie uit. Wij zijn nog niet bekeerd tot de TomTom of hoe die dingen mogen heten, Frank vertrouwt nog steeds op de AnitaAnita en haar weg atlas en stratenboek.
Om 4 uur waren we thuis en begonnen met de vakantiewas.
De wasmachine deed het prima, maar helaas begaf de wasdroger het :-(
Wat resulteerde in het navolgende plaatje:sokkenDe gewassen sokken over de verwarming in de badkamer. Gelukkig kwam de Miele monteur al de volgende dag en draait de wasdroger weer als een zonnetje!

2 opmerkingen:

Ilone zei

Zo zeg, ik kan de angst begrijpen
Pfoeh....moet je toch niet aan denken aan wat er had kunnen gebeuren. Mar gelukkig goed afgelopen.
Drama hoor als je droger of wasmachine het niet doet. Moet ik ook niet aan denken, zeker niet nu met de pups.

Anita zei

Dat blijft eng en normaal luistert Ari heel erg goed. Na dit incident wilde hij niets meer van de Fransen weten, in zijn beleving hadden die het gedaan... In Luxemburg was hij gelukkig alweer vriendelijker tegen vreemde mensen.
Machines zijn reuze handig en je raakt er zo makkelijk aan gewend ;-) Met pups is het helemaal niet te doen zonder die dingen.