vrijdag 16 oktober 2009

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'

Dat is een mond vol en een buitengewoon mooie boom, die ik ook in de Zwederstraat in Rotterdam in de achtertuin had staan.De bloei van deze sierkers valt aan het eind van de herfst / in de winter, zolang het niet vriest. In deze tijd bloeit er weinig in de tuin, vandaar dat ik zo enthousiast ben over deze boom. In het voorjaar bloeit hij vaak een tweede keer.

Dinsdag zijn we naar Nobilis in Ens geweest om een Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' te kopen. Op hun site had ik gezien dat ze deze boom in hun assortiment hadden en de twee boompjes die ik daar eerder gekocht had (een Acer palmatum 'Atropurpureum' en een roodbladige sierkers) waren van zeer goede kwaliteit, reden genoeg om daar dus te gaan kijken.
Er was flink wat keus, mooie in boomvorm opgesnoeide exemplaren. De verkoper was verbaasd dat de boom van zo'n 2,5 meter bijna moeiteloos in de Dacia Logan ging. Net als de Renault Kangoo is ook in deze auto (bijna) alles te vervoeren. Een deel van de achterbank omlaag en er is flink wat ruimte.
Dinsdag heb ik hem gelijk geplant.

Woensdag verder gegaan in de tuin, twee van de drie blauwe bessen (Vaccinium corymbosum), die ik meegenomen had uit Rotterdam, stonden eigenlijk niet goed. De afgelopen vier jaar waren ze nog net niet dood gegaan, maar ze verdienden een beter lot. Ze hebben alle twee nu een beter plekje en wat verse aarde gekregen. Ik hoop dat ze het nu wat beter gaan doen!

Donderdag was nog een tuindag, het rondje tegels met zwart split rond het tuinbeeld achterin de tuin, opnieuw gelegd. Dat was weer een dag werk, maar ik ben tevreden met het resultaat: Mijn spieren zijn wat minder tevreden, dus vandaag maar een dagje rust ingelast.

2 opmerkingen:

Ilone zei

Ik kan alleen maar weer zeggen: GOED BEZIG!!!!

Anita zei

dank je Ilone
ik ben in elk geval lekker bezig!