zaterdag 1 december 2007

kinderboeken

De pups zijn weg, het huishouden is weer (bijna) op orde, dat geeft weer tijd voor de leuke dingen in het leven.

In de kinderboekenweek had ik mezelf al getrakteerd op nieuwe boeken: Het kinderboekenweekgeschenk van Lydia Rood, het kinderboekenweek boekje van Tonke Dracht, Josja Pruis van Harm de Jonge (Woutertje Pieterse Prijs 2007) en Gaten van Louis Sachar (Eervolle Vermelding 2000).
Vorige week kwamen daar Big van Mireille Geus (Gouden Griffel 2006) en Een kleine kans van Marjolein Hof (gouden Griffel 2007) nog bij.
De boeken in de database gezet en van het Ex-Libris stempel voorzien, dan kunnen ze nu de kast in. De verzameling kinder- en jeugboeken bevat nu 627 titels, waarvan 497 bekroond. Mijn "wenslijst" is nu nog maar één A4-tje.

Een bezoek aan boekwinkeltjes gisteren heeft de lijst nog korter gemaakt, de komende week hoop ik nog 15 bekroonde boeken per post te ontvangen!

Nu de rust weer vinden om te lezen....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk joh, ik ben ook dol op kinderboeken, vooral de serie van Tonke Dragt ( oa. brief aan de koning ) staat me nog goed bij.
Verder puilt het hier in de boekenkast ook helemaal uit van de kinderboeken van `deze tijd` en nog van mij van vroeger. Blijft leuk! Gr. Karin, Tjebbe en Nynke

Anita zei

hoi Karin

Kinderboeken hebben mij aan het lezen gehouden, nadat lezen op de middelbare school, door de verplichting, vreselijk geworden was... Ik kan niet goed tegen dingen die MOETEN.

Omdat Frank ook een boeken-fan is, werden de boeken een gezamenlijke hobby.

Van Tonke Dracht heb ik (bijna) alles, naast "De brief voor de Koning" en het vervolg daarop "Geheimen van het Wilde Woud", vond ik "Torenhoog en mijlen breed" en het vervolg "Ogen van tijgers" geweldige boeken.