maandag 4 februari 2013

Vakantie! deel 3: Gutach in het Zwarte Woud

Op maandag 4 februari vertrokken we weer uit Lelystad voor het laatste deel van onze vakantie: acht dagen in een appartement in Gutach, midden in het Zwarte Woud.

Na een voorspoedige reis (maar één keer een stukje fout gereden) kwamen we aan bij de Blumbauernhof in Gutach. Het ruime appartement bevond zich in een huis naast de boerderij een stukje buiten het dorp.
Het Zwarte Woud deed zijn naam eer aan met de donkere naaldbomen met stukjes groen weiland er tussen. Het had de afgelopen tijd veel geregend, dus de riviertjes stonden hoog. Ik dacht later nog wel een foto te nemen, maar groen hebben we na 5 februari niet meer gezien, het begon te sneeuwen en de dagen er na zag ons uitzicht er zo uit:

We werden welkom geheten door de zoon van boer Blum en Max, een bijna 12 jaar oude Berner Sennenhond. Met Ari ging het goed, alhoewel Max het niet echt op andere reuen op zijn terrein had, maar met Chimay had hij meer moeite. Maar geen echte moeilijkheden gehad, Chimay begreep dat het een taalprobleem was en probeerde Max zoveel mogelijk te ontwijken.


Chimay vond het balkon heerlijk, lekker naar buiten kijken:

Helaas waren er ook twee boerderij-katten, waar Chimay zich flink over opwond, zodat we haar zo af en toe toch maar naar binnen moesten halen.

Dit is de Blumbauernhof, een grote Schwarzwalder boerderij. Hier worden Angus koeien gehouden en worst gemaakt (was erg lekker!).

Vanwege de sneeuw stonden in verschillende winkelstraten bordjes die waarschuwden tegen daklawines, eerst had ik niet helemaal door wat het probleem was, maar hier een foto van flink wat sneeuw dat van het boerderijdak af komt schuiven:


Ieder uur reed de rode trein door het dal.

Een foto van Frank met de boodschappen.

Ari en Chimay op het balkom

Geen opmerkingen: