vrijdag 12 augustus 2011

de rozen

Ondanks het slechte weer, bloeien er veel rozen in de tuin.
Vorige week, toen ik wat foto's van het tuinhuisje maakte, heb ik ook een aantal rozen gefotografeerd (in dat halve uurtje dat er even wat zon was)
Hier de rozen "Nostalgie" en "The Prince" naast elkaar.

De "Nostalgie" is er vorig jaar bij gekomen, een twee kleurige roos (crème-wit van binnen, rood van buiten) met een zoetige geur: "The Prince" is mee verhuisd uit Rotterdam, één van mijn favoriete rozen. Het is een David Austin roos, paarsrood met een aparte, wat kruidige geur. Het is geen makkelijke roos, hij wil redelijk veel mest en kan niet goed tegen uitdroging. Ik denk dat het zonnige weer in april en mei er voor gezorgd heeft dat hij dit jaar zeer goed doorbloeit.
Verder ben ik deze week weer bij de huisarts geweest.
Ik blijf maar moe, stoot me overal tegen aan, heb concentratieproblemen en slaap weer heel veel. Bij de laatste bloedtest op schildklierwaarden was dat allemaal in orde en zei de internist dat ik maar weer naar de huisarts moest gaan als de klachten aanhielden. In juli een afspraak gemaakt en daarna weer bloed afgenomen.
Woensdag naar de huisarts voor de uitslagen. Ik blijk een vitamine B12 tekort te hebben. Helaas heeft het geen zin om hier pillen voor te slikken, het probleem ontstaat juist omdat het maag-darmkanaal het niet goed op kan nemen. Dus bestaat de behandeling uit injecties... en ik heb toch ook wel een naalden-fobie. Het bloed prikken van de afgelopen maanden was al ingewikkeld genoeg!
Dus hebben we besloten om te beginnen met de behandeling als de huisarts terug is van vakantie, begin september. Kan ik nog even aan het idee wennen.

4 opmerkingen:

Ilone zei

Prachtige rozen, ze staan er mooi bij.
Oei......iedere keer moeten prikken? Dat zal niet meevallen voor je.

Anita zei

dank je Ilone

Nee, dat gaat niet meevallen... er als ik de sites over B12 gebrek goed begrepen heb de rest van mijn leven minimaal een keer in de twee maanden, maar eerst vaker... in een spier.
Maar ja, als dat helpt moet het maar.

Jolanda Draijer zei

Hallo Anita

Ik was vandaag met ons trio bij de dierenarts( nico dijkshoorn in Zeist) en toen kwamen er mensen binnen ( met een chow ) en die zeiden tegen elkaar dat de middelste hond ( sacha )op Ari leek. Toen ik vertelden dat Sacha een zus is van Ari stonden ze helemaal gek te kijken. Ze vroegen hoe ik dat wist, ik zei dat ik al snel de link had gelegt met de naam Ari en een chow. Wat is de wereld toch klein.

gr uit Almere

Anita zei

Inderdaad, de wereld is klein Jolanda!

De Chow die je gezien hebt is ook familie: een dochter van een half-zus van Chimay's moeder.