zaterdag 19 december 2009

kerstshow Wijchen

Vandaag was de grote dag voor Xin-Feng's Endo en Xin-Feng's Eoos: de eerste show in de jeugdklasse.

Guido en Endo waren gisteren al naar Lelystad gekomen en vanochtend ging de wekker al om half vijf! We waren mooi op tijd in Wijchen, waar de Kerstshow gehouden werd en vonden een mooi plekje vlak bij de ring. Chimay was wel mee, maar niet ingeschreven voor de show.
Ilone en Leni arriveerden wat later met twee van de Shiba's en we hadden voor haar een plekje vrij gehouden, zodat we gezellig bij elkaar konden zitten.

Op de vorige show hadden Endo en Eoos samen in de ring gestaan voor Beste Pup, ik had toen Endo even geshowd, maar dat was niet erg goed bevallen. We hadden het even met Ilone over, die toen aanbood om Eoos te showen. Dat aanbod namen wij graag aan, Ilone heeft véél meer ervaring en Eoos wilde wel met haar lopen.

Endo had z'n dag niet. Binnen in de hal begon zijn linkeroog erg te tranen (buiten ging het wat beter) en hij was nog moe van een nacht in Lelystad.
Er waren 4 Chow Chows ingeschreven, twee reuen en twee teven, allemaal in de jeugdklasse bij keurmeester J. van Hummelen uit België.

Frank moest eerst met Endo de ring in. Dat ging niet geweldig, hij kreeg een Goed
Korthaar, 9 mnd. Nog iets onzeker. Geïrriteerd oog. Scheef gebit. Rechte voorbenen. Goed bone. Goede ruglijn. Correcte staart. Goede hoeking voor en achter. Vlot in de beweging.
De andere reu in de ring, Orso van het Bossche Front van Monique van den Berg, kreeg een Uitmuntend en won dus.
Toen was Eoos aan de beurt, ze deed het keurig met Ilone en kreeg een Uitmuntend.Korthaar. Mooie expressie. Goede oren. Donker oog. Correct schaargebit. Goede voorborst. Rechte voorbenen. Goede voeten. Stevig bone. Goede rugbelijning en staart. In stand achter parallel. Prima vacht. Mooie bewegingsafloop.
De andere teef, Xiao-Xing Oelan Oede van Jan van der Stelt, kreeg ook een Uitmuntend. Dus nu werd de plaatsing spannend! Te spannend voor mij, ik kneep mijn ogen dicht en deed ze pas weer open toen Eoos gewonnen had.
Toen kwam Orso terug in de ring voor de Beste van het Ras en ook dit werd door Eoos gewonnen!!! Hiermee heeft Eoos haar eerste punt voor het Jeugdkampioenschap en het eerste CAC binnen. En moesten we blijven voor de keuring van Groep 5.

Inmiddels moest Ilone weer aan de bak, de Shiba's waren aan de beurt, in dezelfde ring bij de zelfde keurmeester. Moes (Onan Miyagi del Cazadora Blanca) werd tweede met een Uitmuntend in de open klasse en zijn dochter Baruda (Baruda Kimiko del Cazadora Blanca) werd Beste Pup met Veel Belovend.

Aan het eind van de dag had Ilone het nog even druk: met Baruda in de Puppyklasse voor Beste Pup van de dag, daarna met Moes en Baruda samen in de koppelklasse en toen nog een keer met Eoos in Groep 5.
Helaas leverde dit alles geen verdere prijzen op, maar wij waren al héél blij met het resultaat van Eoos ;-)

Een welbestede dag in Wijchen en dank je wel Ilone!!

2 opmerkingen:

Ilone zei

Helemaal leuk was het dat het lukte met die kleine Eoos.
Gefeliciteerd met de puntjes.
Helaas in de erering niets meer maar als je om je heen keek, was ze dan ook wel een baby tussen de groten. Volgende keer weer een nieuwe kans, ook met de Shiba's. En met Moes gaat het zeker ook een keertje lukken om dat laatste puntje te pakken.

Anita zei

Dank je wel Ilone, het was geweldig begin zo met Eoos.

De groepskeurmeester keek wel even naar Eoos, maar toen hij aan haar wilde zitten trok ze terug en liep hij verder. Ze heeft wel iets wat de aandacht trekt geloof ik.

Met Moes gaat het zeker een keer lukken, misschien in Eindhoven?